Glutenfria blåbärsbullar med mandelmassa

Glutenfria blåbärsbullar med mandelmassa
Enkla bullar som inte kräver så mycket av bagaren. Man kan enkelt byta ut fyllningen mot vad man vill ha i. Jag gjorde mandelmassan och sylten själv men köpes funkar alltid.
ca 20-25st:
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
lite vaniljsocker
4 dl mandelmjöl
9 dl mjölmix
Fyllning:
200 g mandelmassa
2 dl blåbär
blåbärssylt
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll mjölkblandningen över. Rör tills jästen är utblandad.
Blanda i övriga ingredienser. Jäs under bakduk i 30 min.
Arbeta samman till en ganska lös deg. Dela i 2 delar och kavla varje till ca 20 x 40 cm. Bred på mandelmassa, blåbär och blåbärssylt. Rulla ihop och dela i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg på plåt och jäs i 30 min.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugnen ca 10 min, 250 grader.