Fälttävlanslivet

Fälttävlanslivet är ett avlägset kapitel. Det var längesen jag levde så och jag glömmer bort hur det var. När jag är i Varberg så brukar det dyka upp påminnelser och minnen och känslan kommer tillbaka. Idag hittade jag en pärm från den eran och det var mycket roligt att läsa.

Varje termin på fälttävlansgymnasiet kom det en utomstående och erkänd tränare i olika discipliner som bedömde oss elever. Det blev en del av betygsättningen och jag tyckte alltid att det var jättekul när vi hade dessa tester. Janne Jönsson fick äran att göra den slutgiltiga bedömningen av min ridning. 

När hästarna skulle utomlands så var det tusen papper som skulle fyllas i. Veterinär besiktning, id koll osv. Det var minsann inte bara att lämna landet. Jag vet inte hur det är idag men jag hoppas att det har blivit lite enklare.

Vi lärde oss mycket bra på gymnasiet som sedan praktiserades ute på tävlingsbanorna. Idag förekommer nästan aldrig långa fälttävlan längre så just denna anteckning är lite föråldrad, men jag red två långa och det var verkligen roligt. 

Jag och Albin under sista dagens hoppning på JEM i Tyskland. 

Vi slutade på 24e plats. Endast 3 tidsfel utöver dressyrstraffen. 2a bästa svenska ekipage. 

Jag hade sparat infohäften från Tyskland och Belgien. Där står bland annat banorna, något som mitt minne brukar glömma. Det här är hindret i Belgien som Albin stannade på eftersom det stod en fotograf i reflexväst bakom hindret, alltså i banan. Sveriges protest angående detta gick inte igenom men det var ändå skönt att ledningen ville kriga för mig.


En del av sakerna har jag sparat och kommer att följa med mig hem...