Företagsläkaren

 
 
Företagsläkaren träffade jag för en vecka sedan. Vi gick igenom min "sjukdomsresa" och vart jag stod nu. Han blev väldigt imponerad över att jag ridit fälttävlan på elitnivå och det tror jag även gjorde att han förstod lite extra att jag inte är någon lat jävel. Konstaterandet blev att han inte kommer kunna göra någon rehabiliterande insats för att jag ska kunna återgå till arbete. Han var bra insatt i ME och förstod att det skulle göra mer skada än nytta.
 
Imorse var det ett nytt möte hos företagshälsovården. Det fanns ingen p-skiva i bilen så jag fick fixa en provisorisk på affären innan mötet. När jag kom fram till hissen så hade jag mjölksyra i benen så att kroppen nästan inte bar, hjärtat rusade och jag flåsade som en älg. Varför? Jo, för att jag igår satt i telefon i 2 timmar. Alltså, jag "arbetade" 25%. När jag ringer viktiga samtal så måste jag vara superfokuserad på vad jag ska säga. Jag kan inte tänka på något annat innan samtalet för då är risken stor att hjärnan har stängt av när samtalet väl kopplas fram, dvs det är helt blankt i hjärnkontoret. Under dessa 2 timmar så kunde jag endast tänka på vad jag skulle framföra. Jag pratade med 5 veterinärer och faktiskt så skötte sig hjärnan jättebra och jag tror inte ens att jag sa fel en enda gång. Priset för att jag tvingades koncentrera mig var utmattning och huvudvärk igår kväll, samt huvudvärk, utmattning, feberkänslor, hög puls, mjölksyra och syrebrist idag. 
 
Väl på mötet så ville kroppen verkligen lägga sig ner. Det fanns ingen säng så jag fick kasa ner i nästan liggställning på stolen. Adrenalinet kickade in en del så att jag kunde skärpa till mig lite. Förutom läkaren var min chef, facket och HR på plats. Läkaren gick igenom vad vi kom fram till förra veckan och alla i rummet höll med. Han kommer att skriva ett dokument som intygar att ingen mer arbetsrehabilitering är genomförbar, utan att det istället skulle förvärra situationen. Ju fler läkarintyganden jag har, desto bättre i rätten hoppas jag.
 
Nästa beting för min hjärna är att skriva överklagan till FR för sjukperiod 2 som nu kommit tillbaka från FKs omprövningsnämnd. Jag har tänkt att använda föregående överklagan som juristen skrev och bara ändra lite namn, siffror och annat. Kanske får det bli nästa vecka då jag tippar på att mina hjärnceller antagligen gett upp efter de här två dagarna...