Om du vill banta

 
Om du vill banta så måste du prova 5:2! Tre fastedagar har nu passerat och jag har redan märkt skillnad på att kläderna sitter löst. Ni läste rätt, TRE fastedagar. Helt sjukt ju. Det häftiga är att det inte ens är jobbigt och att man kan äta som vanligt resterande dagar. 
 
Jag har fortsatt att äta tre ggr om dagen. Visst märker jag av att det är få kalorier men portionerna är stora. Visst kan jag vara hungrig och magen kurrar, men jag är inte matt. För mig är det inga problem att vara hungrig så länge inte min ork påverkas. Sen hjälper det att veta att imorgon får jag moffa igen. 
 
Igår hade jag en 2 dag och var tvungen att gå upp 06.30 för att vara hos läkaren kl 08.00. Det var stor skillnad än när jag normalt sett går upp, runt 09.30. Jag kände hunger men mådde bra, kanske nästan bättre än väntat, just det som jag ville uppnå med detta expriment. Det viktigaste är att jag inte har ett sug efter mat eller socker. Jag tror att det går att vänja sig vid hungerkänslan, speciellt när man förknippar den med bättre hälsa. 
 
I dagens samhälle tror jag att många typ aldrig känner hunger. Man hinner äta redan innan kroppen talar om att nu måste den ha mat. Många går omkring med ett mer eller mindre konstant sug efter mat och socker och som är oförskämt enkelt att stilla. Efter 1,5 vecka med 5:2 har jag insett att känslan av att vara proppmätt är betydligt värre än känslan av att vara hungrig.
 
Jag har också insett att personer som har tendens till ätstörningar INTE ska vara i närheten av denna diet. Man blir lite ofrivilligt ätstörd av att behöva räkna kalorier och läsa bak på varje livsmedel. Eftersom jag är väldigt motiverad så går jag hårt in för detta och då har hjärnan lite svårt att koppla bort det, även på 5 dagarna. Jag planerar min fastedag långt innan, (vad jag ska äta, vad som behöver handlas, när jag ska äta) vilket gör att jag tänker på mat och kalorier ganska ofta. Även detta tror jag att man skulle få rutin på efter ett tag om man skulle välja 5:2 som livsstil. 
 
Så, efter tre fastedagar är jag fortsatt positiv och ser fram emot morgondagens kalorisnåla kost...