MMR 2

 
 
MMR 2 var en av sakerna som diskuterades på det senaste mötet vi hade med läkaren, FK och AF. Jag fick ett brev för ett tag sedan där läkaren informerade om att MMR 2 inte var aktuellt i den staden där jag bor eftersom dom där inte anser att ME är en neurologisk sjukdom. Blir inte förvånad tyvärr. Hon skickade då en remiss till Umeå sjukhus för att höra om MMR 2 kan vara aktuellt där. 
 
För någon dag sedan ringde en läkare från smärtkliniken i Umeå. Det var nog den flummigaste och lustigaste människa jag någonsin pratat med. Hon började samtalet med att ursäkta sig innan hon tuggade klart och svalde det hon åt på, sedan presenterade hon sig. Det var svårt att hålla sig för skratt mer än en gång under vårt samtal. Hur som helst så hade hon fått remissen och ville veta lite mer om min sjuka. Enligt henne så ska man vara i psykisk obalans för att genomgå MMR 2, vilket jag inte är. Hon ställde mer frågor gällande hur jag mår, vilka mediciner jag tar och vad jag själv tror hjälper osv. Jag sa att ärligt talat tror jag inte att MMR 2 kommer att hjälpa mig någonting men vill läkaren att jag ska testa detta så gör jag det. Hon höll med om att det antagligen inte är något för mig.
 
I remissen hade min läkare också skrivit om ME mottagningen i Danderyd. Det visade sig att hon som ringde mig hade jobbat på samma sjukhus och kände en av läkarna på ME mottagningen. Efter jul kommer hon att kontakta denna läkaren för att höra vad dom gör på mottagningen. Själv trodde hon att dom endast gjorde utredningar och ställde diagnos, men om dom även har rehab så skulle hon höra om det var något som var aktuellt för mig. Så nu kan jag se fram emot att åter igen få prata med flummänniskan ...