Lucka nr 13

Lucka nr 13 innehöll en dom från förvaltningsrätten gällande överklagan om sjukersättning. Jag hade på känn att den skulle dyka upp snart. Man brukar ju säga att 13 är ett oturstal men jag får nog göra det till ett lyckotal. Förvaltningsrätten har nämligen beslutat att jag har rätt till hel sjukersättning from mars 2016. 
 
Jag har inte orkat läsa igenom domen mer än att jag snappade upp det viktigaste. Till skillnad mot tidigare sjukpenningsdomar så finns det nu en motivering som gör att man förstår varför rätten gjort sin dom. 
 
Motiveringen att rätten tagit hänsyn till min diagnos är nästan för bra för att vara sann. Det är så oerhört viktigt för alla MEsjuka som kämpar mot FK att det finns domar där det fastslagits att diagnosen orsakar förvärring vid rehabilitering och arbetsträning. Som jag ser det är det detta som är den största segern. Visst, jag har beviljats sjukersättning men att andra kan ha nytta av min kamp är så mycket större.
 
Än så har jag dock inte ropat hej. Nu är det inte så enkelt att bara för att jag fått rätt i förvaltningsrätten så är allt frid och fröjd. FK kan fortfarande överklaga till kammarrätten. Två månader har dom på sig att bestämma sig och jag tror med högsta sannolikhet att dom kommer göra det. Nu gäller det att återigen vänta.
 
Jag ser denna seger som ett delmål och det är inte förräns jag skriver på papper från FK om sjukersättning som jag kan börja leva på riktigt igen...